Bearzi

aspettando il Natale con Bon Nadâl di Aldo Rossi

aldorossi0
Manca poco meno di un mese a Natale e per entrare nell’aria natalizia vi proponiamo una canzone in friulano di Aldo Rossi” Bon Nadâl” che fa parte del CD “Miôr curte” del 2006

Potete leggere il suo Blog da questo link
qualche informazione su Aldo Rossi da Wikipedia

Aldo Rossi al è un cjantautôr furlan. Nassût a Udin, a 8 agns si è trasferît in Cjargne dopo che al jere mancjât so pari; chest percors devant daûr (pal solit a jerin i Cjargnei che si trasferivin a Udin) al à fat in maniere che Aldo Rossi al fos masse furlan par jessi calcolât tant che vêr Cjargnel dai Cjargnei e po tant che un che di masse timp al jere a stâ in Cjargne par jessi considerât Furlan dai Furlans. Chest i à permetût di vê un voli particolâr par descrivi tes sôs cjançons, vizis e virtûts dai Furlans e de Furlanetât in gjenerâl.Al à fat par tancj agns ativitât tal mont dal spetacul tant che Diretôr Artistic di emitents radiofonichis locâls cul pseudonim di “Aldo Giorgi” e dal 1986 al 1996 ator pes sagris e fiestis in place come leader dal grup musicâl “I Salvadis” e cun lôr al publiche 2 audiocassetis cu lis sôs cjançons. A cjaval dai agns 2000 al à tentât il grant salt te musiche Dance internazionâl publicant 2 discs cuntune etichete di Joe T. Vannelli. Tal 2004 la decision di meti adun i tocs in lenghe furlane scrits dopo vê sierât il grup “I Salvadis” e tacâ cu la publicazion di albums soliscj.
[cambie] Discografie (in Furlan)

* 1990 Par iei – Aldo Rossi e i Salvadis
* 1994 Cemût Manuela (par Manuela di Centa regjne di Lillehammer) – Aldo Rossi e i Salvadis
* 2006 Miôr curte – Cjançons in mancul di tre minûts
* 2006 Exportazion (presentade a “Carnia canta”)
* 2006 Udinese facci un gol (sigle a Telefriuli)
* 2007 Tocai a si pò (videocurte sul Tocai)
* 2007 Furlan – 14 new songs in marilenghe language
* 2008 Curtis ghitaris e curtìs – 16 nuove curte (Miôr curte vol. 2)
* 2009 Pari (Padre) – In onôr di Beppino Englaro

Vi ricordiamo che potete consultare qui gli eventi in programma per il Nalate in Friuli

facebook

Lascia un commento

1.385